Att gilla läget!

Om förkylning, teknik och söndagsturer.

Sitter hemma med förkylning i kroppen och tycker lite synd om mig själv för att jag inte mår bra och kan vara ute och cykla MTB som är så kul. Skämt och sido, det är bara att acceptera och vänta in tills det känns bättre igen.
Önskar det sistnämnda vore lättare att tänka och tro på än vad det egentligen är.

I måndags var jag med en tjejgrupp i Linköping och cyklade MTB. Vi övade teknik, hur man kan köra tekniska svåra partier på olika sätt. Vi testade att cykla ett parti på tre olika sätt och det visade sig att det inte alls behöver vara så att den riktning som ser enklast ut att köra är det. Det är mycket som spelar in. Det var i alla fall roligt att testa och se att jag klarar mer än vad jag tror. Att inte ge upp första gången utan testa igen och få känna den glädje och stolthet när man lyckas med det som man från första gången trodde var helt omöjligt.
Ja, jag tror att ni förstår vad jag menar.

Nu gäller det för mig att kurera mig så att detta nu inte blir långvarigt. Ska vila fram till söndag och då hoppas jag att kunna följa med på säsongens första söndagstur med racer. Varje söndag nu framöver så erbjuder cykelklubben ledarledda turer till olika platser runt om i Östergötland. Man delas in i olika fartgrupper, man väljer själv vilken grupp man vill vara med i. Sen träffas man på ett ställe för fika innan man cyklar hemåt igen. Har hört att det ska vara väldigt populärt och man räknar med att runt 150 personer brukar vara med på turerna om jag inte minns fel.
Trotts att jag föredrar att cykla i skogen ska det bli riktigt trevligt att åka dessa turer tror jag. 


© Ramona Karlsson