Cykling på Gran Canaria

Fantastisk cykling på Gran Canaria

Jag och sambon har varit på semester på Gran Canaria och vad gör man inte då? Jo, cyklar såklart!

Det var en fantastisk upplevelse att cykla till toppen Pico de las Nieva. Härlig utsikt, serpentinvägar och jobbiga uppförsbackar.
Vi hyrde cyklar i samma område där vi bodde och det var väldigt bra service. Cyklar, hjälm, skor, vattenflaskor och ryggsäckar för en liten summa pengar.

Kvällen innan vi begav oss till högsta toppen så cyklade vi till en annan topp för att känna oss för. Trevliga vägar och bilar och andra fordon visade stor hänsyn till oss cyklister, inte alls som här hemma i Sverige.

Vissa partier till stora toppen kändes i benen kan jag lugnt säga. Ett parti fick jag stanna cirka var 50 meter för att benen skulle få vila en stund. Jag hade till och med tankar på att ta buss ner från toppen för att jag var så trött men efter mycket intag av energi, snickers, annan choklad och Coca Cola körde jag nerför också.
Nedför var det bara att rulla men det var jobbigt det också med alla svängar och att jag fick hålla mycket på bromsarna.

Jag rekommenderar verkligen att åka på cykelsemester. Vi har redan börjat grunna på nästa gång, kanske blir det att åka och cykla på Mallis i vår då många från cykelklubben åker dit.


Toppen 1950 m över havet

© Ramona Karlsson