Fixat cykeln inför säsongen!

Lite att tänka på angående underhåll av cykel.

Det är bra att ha en sambo som kan lära mig lite hur jag ska sköta MTB:n.

Nu har han hjälpt mig att byta kassett och kjedja. Jag fick för första gången bryta en kjedja och sätta ihop den nya och "trä på" den igen och sätta ihop den. Det är kul att lära tycker jag. All kunskap är bra att ha om det händer att något går sönder mitt i skogen, allra helst om jag är ensam och har långt hem.
Vi har också bytt bakdäcket och bytt vätska i båda däcken. Jag kör tubeless, alltså utan slang i däcken. Vid små hål ska vätskan täta dessa automatiskt men om det blir ett större hål så räcker det oftast inte att fylla på en patron i däcket utan då måste man sätta in en slang. Har alltid med mig en slang i bakfickan om olyckan skulle ske så den har jag också kollat att den är hel och fräsch.
Vi passade på att byta en ventil också, den hade blivit lite sne, men nu har jag lärt mig hur mycket man ska lätta på den innan jag pumpar så nu kommer den säkert hålla länge.
Vi fixade också till så att lock-outen nu fungerar som den ska, det har fattats en del till den förut.

Sen finns det så mycket mer man ska kolla och fixa med så att cykeln är okej. Vi gör lite pö om pö.


Ny kassett och kjedja

© Ramona Karlsson