Kropp och knopp

Viktigt att lyssna in och känna sig för vart man har sin kropp och knopp.

Visst är det svårt när dessa två inte talar samma språk, tänker jag. När huvudet säger att jag vill träna men kroppen något helt annat.
Den senaste veckan har kroppen varit trött och och inte orkat ta sig igenom många pass alls. Men det är helt okej, säger förnuftet.
Tränade åter lite lätt i söndags då jag var ute med ett glatt gäng från cykelklubben här i stan. Så trevligt att träffa andra "cykelnördar" ;-) tycker jag. Det gick bra, kroppen var nöjd.
På styrkepasset igår sa kroppen ifrån igen och jag fick avbryta passet.
Men idag kändes det helt okej med att träna så jag tog mig en tur och cyklade stig och några partier lite mer tekniskt. Kändes så gott! I skogen möttes jag av platsen som ni ser på fotot och det passar så bra in på  hur min vecka har kännts. Att vila när kroppen säger ifrån. Sätta sig ner en stund och bara ta det lugnt och gilla läget.

Det är bra med varierad träning tycker jag så ett komplement till cykling för mig är löpning ocg styrketräning.
Jag gjorde en löpanalys igår och det resulterade i ett par nya löparskor, mina andra var sönder. Jag testade dem nu i eftermiddags och det kändes bra för knäna. Bra dämpning och gjorda för att springa mer på asfalt som jag tycker om.

Så vad jag har konstaterat denna vecka som gått är att göra så gott det går i stunden. Behöver kroppen vila så gör det. Känns det helt okej en annan stund, testa att cykla en tur, utan några krav och för stora förväntningar. 

Allting har sin tid!

Mina nya löparskor.


Att ta en paus behövs ibland!

© Ramona Karlsson