Naturen, näring för själen!

Om vårens ingång och landvägscykling.

Att ge sig ut i skogen ger näring för själen, tycker jag. Så fin natur nu, våren är här!
Vi har haft en fin vecka och jag hoppas att det vackra vädret fortsätter. April är snart här och då vågar jag hoppas att snön är ett minne blott tills vintern nalkas igen.

Två dagar i rad har jag blivit bortskämd av fin cykling med både MTB:n och racern.

Idag cyklade jag för första gången landsvägscykling med en lånad racer. Vi var ett glatt gäng och turen gick till Vadstena för att titta på de fina klosterliljorna som växer brett intill klosterkyrkan.
Det var första gången jag testade att köra i klunga. Vi cyklade både i ett och två led för att jag skulle få känna hur det går till. Jag fick lära mig hur man roterar i leden samt olika tecken och kommandon som man ska kunna för att underlätta körningen. Bra lärare idag hade jag!

Det går inte jämföra racer med MTB, anser jag, bortsett från att båda är en cykel med två hjul såklart.
Det går fortare på landväg än i skogen, cykeln rullar lättare och man behöver inte se upp för stubbar och andra större hinder. Pulsen går inte heller upp lika mycket märkte jag under dagens cykling men det beror ju också på i vilket tempo man kör och på andra omständigheter. Jag får nog cykla många fler gånger för att egentligen kunna få en rättvisare bild över det hela. Svårt att se bara under en tur.

Hoppas er vecka varit bra, visst blir man lite gladare i hjärtat nu när våren är här?

Bild från dagens tur med racern. Klosterliljorna i Vadstena.


Bild från gårdagens MTB-tur och den vackra naturen.

© Ramona Karlsson