Träning med världscyklisten Emil Lindgren

Foto: Jens Bollius/MVT

I lördags fick vi som är ledare i MTB i klubben äran att bli
tränad av vår svenska mästare och världsåkare Emil Lindgren. 

Jag vaknade tidigt. Cykeln gjorde jag startklar redan kvällen innan samt la mina cykelkläder fint på rad i hallen. Åt en rejäl frukost och begav mig sedan med min sambo upp till Fålehagen där utbildningen skulle börja kl 8.00 o sen avslutas med korvgrillning kl 12.00. 

Emil presenterade sig och vi fick höra honom berätta sin väg till att bli MTB proffs och också ha det som jobb på heltid. 

Vi cyklade en kort stund som uppvärmning och sen var vi på en grusplan halva tiden för att sen praktisera det vi övat på i skogen.
Vi övade på att lyfta framhjulet och bakhjulet med och utan clips. Det var svårt men när jag väl lyckades på något sätt få till det så blev jag helt euforisk. 

Teknik, balansövningar, position samt att lära känna sin cykel är jätteviktigt inför cyklingen i skogen och man kan spara in många minuter på en viss sträcka berättade Emil.
Det är viktigt att få ett flow när man cyklar i svårare terräng bland stockar, sten och rötter. ”Man ska kunna kasta sin vikt åt olika håll”.
Sista timmen åkte vi i branta upp- och nerförsbackar och det var så givande, pulsen var uppe i 199 slag som mest.
Om jag får skryta lite så sa Emil att jag var den som höll perfekt position nedför en brantis så jag fick köra en extra gång och visa de andra. En mycket stolt Ramona som kommer ha med sig detta länge. 

Fick ett meddelande på messenger efter där Emil skrev:
”Du körde grymt Ramona. Bra position på cykeln. Lite mer träning på att ej tänka så mycket. Låta cykeln få plats under dig och ha kul. Kör hårt!”. 

En mycket givande och lärorik dag blev det och nu får vi ledare ge vidare av det vi lärde oss till andra, främst våra barn och ungdomar.


© Ramona Karlsson