Vättern Bike Games 2022

I helgen som va var det dags för Vättern Bike Games i Bondebacka igen efter ett uppehåll på grund av Covid 19, så himla kul.

Det var ett så bra, välplanerat och roligt lopp i år. Kul när det händer lite för oss som cyklar MTB.

Jag och Petri hade ett eget lag i år tillsammans och det var verkligen så kul. Vi hette MAIF-Duon och körde 4h Mix.

Jag åkte upp till Bondebacka redan före lunch för att lämna lite saker som stol, cykelhållare, en filt och några vattenflaskor innan jag cyklade upp kl 13.15 för att ta plats och fixa i ordning lite.
Jag passade också på att se starten av MTB-Minivättern och det var så härligt att se alla glada, förväntansfulla barn och föräldrar.

Vår klass startade klockan 15.00, Petri cyklade första varvet och vi körde vartannat varv tills slutet kl 19.00.
Det var till en början ett mycket bra underlag hela varvet som var på 5 km, lite grus vid vissa ställen där man kunde få sladd. Vi cyklade på starkt och vi ledde hela tiden i klassen 4h mix.
Efter cirka halva loppet började det duggregna lite och det var bara skönt men sen kom regnet och banan blev lerig och på sista varvet fick vi ta det lite försiktigare i kurvorna som var leriga och bakhjulet fick sladd en gång för mig riktigt ordentligt.
Växlingarna gick galant men jag hade några gånger svårt att hamna rätt på pedalerna så det tog lite tid innan skorna fastnade och jag kunde köra på men det handlar ju bara om några sekunder, kanske 10.
Efter varje varv så blev det lite vätska, någon form av energi samt lite värme och cykling runt tälten tills det var dags att åter ställa sig i växlingszonen och vara beredd på när det var dags att köra sitt varv.

Vi kom högst upp på pallen och vi båda fick bra varvtider. Petri på 12.35 0ch jag 13.38.

Tack alla som gjorde denna dag så bra, ingen nämnd - ingen glömd!