Vintercykling, har snön kommit för att stanna?

Tyvärr kom snön bara för att hälsa på denna veckan som varit.

Ena dagen är det lerigt värre, andra mycket snö och sen jättehalt när regnet kommer.

Nu får vi börja ta på oss vinterkläder när vi åker ut på tur med cykeln, ja, även regnjackan ibland.
Första riktiga vinterturen blev i Fålehagen här i Motala. Det är lite läskigt såhär i början tycker jag när man inte är "van" vid snö och halkan.

Olyckor händer tyvärr. På klubbträningen i tisdags var det väldigt halt på grusvägarna och asfalten, men stigarna i skogen var fina. Jag var bambi på hal is en gång och samtidigt ramlade en kamrat som då tyvärr bröt foten.

Jag rekommenderar er alla att först och främst köpa ryggskydd, det är en investering jag har gjort i år, det känns lite tryggare.

Sen tycker jag att ni ska ladda upp appen Friend Locator. Denna sätter jag igång när jag åker ut ensam och cyklar. Då kan min sambo följa mig vart jag är och då ser han vart en eventuell olycka befinner sig.

Den viktigaste appen är SOS Alarm. Om olyckan är framme och man då ringer via denna ser sjukvårdspersonalen exakt vart man befinner sig och kan lättare hitta oss om vi exempel är ute i skogen och cyklar eller om vi inte kan beskriva vart vi är någonstans.

Ha det kul när ni är ute och cyklar och ta det försiktigt!


Vy från slalombacken.

© Ramona Karlsson